: :


Rei-ki betekent universele levensenergie. Letterlijk vertaald vanuit Japans betekent het kracht van de zon.

Met Reiki wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop jedie kunt gebruiken: het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.

Wat doet het?

Reiki is een vorm van energie-overdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki brengt ons weer in evenwicht en dat is nodig voor een goede fysieke en mentale conditie.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd.

In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen onverwerkte emoties zijn zoals angsten, boosheid of verdriet.

Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Het enige wat je in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft nooit meer dingen te verwerken dan je op dat moment aankan. Het zoekt zijn eigen weg. De energie gaat daar naartoe waar die het hardste nodig is, omdat dat de plaats is van de grootste onbalans.

Hoe werkt het?

Blokkades die zich in de loop van je leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan je daarbij helpen!

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Het versterkt je immuunsysteem en verhoogt de natuurlijke weerstand. Zo verkleint het risico op allerlei aandoeningen aanzienlijk en worden de symptomen ervan verzacht. In het allerbeste geval zelfs genezen. Overbodige blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.

Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen. Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut.

Wat levert het op?

Ontspanning, ruimte in je hoofd en meer energie. Met Reiki kun je:

je lichamelijke gezondheid verbeteren, zoals bij griep en verkoudheid, vermoeidheid en chronische vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid.

je mentale gezondheid stimuleren; voor een harmonieuzer leven zodat je weer beter in je vel zit.

je balans hervinden door blokkades ongedaan te maken, onderdrukte gevoelens en emoties vrij te maken, gebeurtenissen uit het verleden te verwerken.

Tijdens en na een behandeling met Reiki ervaar je een diepgaande ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Je energie stroomt beter door je hele lichaam en je laat negatieve gedachten los.

Reiki heeft ook een invloed op ons onderbewustzijn, waardoor automatisch een helingsproces wordt gestimuleerd.

Allerlei toxische afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsels verzamelden worden tijdig afgebroken en afgevoerd.

Op die manier komt er een nieuw bewustzijn tot stand. Je wordt zo niet alleen bewuster van jezelf, maar evengoed van anderen en van allerlei situaties die zich rondom jou voordoen.

Over de behandeling

Tijdens de behandeling lig je aangekleed op een massagetafel of in een stoel. Via diverse handposities geef ik energie door. Ik start met mijn handen op je hoofd en volg de chakra-posities aan de voorzijde van het lichaam en op de rug. Ik eindig bij de voeten. Tijdens de behandeling speelt er rustgevende muziek op de achtergrond. Heb je liever geen muziek, dan is dat ook mogelijk. Ik werk in principe zonder te praten, zodat je heerlijk kunt ontspannen. Wil je liever wel praten, dan is dat ook helemaal goed. Dit maakt voor de behandeling niet uit.

Tip: draag comfortabele, losse kleding en laat eventuele sieraden thuis. Dat draagt bij aan de ontspanning en rust.

Tarief

In de praktijk. Bij volwassenen duurt de Reiki-behandeling in mijn praktijk 60 minuten en kost tijdens de Corona-periode € 45,- euro (normaal € 60,-).
Ben je nieuw in de praktijk? Dan betaal je voor de eerste Reiki-behandeling slechts 25,-

Op afstand. Kan of wil je het huis niet uit? Een Reiki-behandelingen op afstand kost tijdelijk 10 euro voor een half uur (normaal 25,-).
Zorg dat je tijdens deze behandeling comfortabel zit of ligt op een prettige en rustige plek waar je niet gestoord wordt. Doe dit niet als je op een ladder staat, op kinderen moet letten of in de auto zit, want dan kunnen er ongelukken gebeuren. Verder werkt de behandeling hetzelfde als in de praktijk. De behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Aangepaste maatregelen vanwege Corona

We mogen gelukkig weer behandelen, maar omdat het COVID19-virus nog niet onder controle is vinden de behandelingen plaats volgens de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsvereniging CAT. Alle genomen maatregelen zijn er om jouw en mijn gezondheid zoveel mogelijk te waarborgen. Daarom reken ik op je medewerking en je begrip. Lees de Corona-maatregelen goed door voordat je de praktijk bezoekt.

Afspraak maken

Mail naar info@hervindjebalans.nl of bel/Whatsapp naar 06-50 57 91 27.